A május 17-i közgyűlés döntései

A Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság 2024. május 17-én tartott közgyűlése:

  • A Választmány új alelnökének Balogh Balázst és Vančo Ildikót, új tagjának Marko Čudićot, a Felügyelőbizottság új tagjának Jiří Januškát kooptálta.
  • Jóváhagyta a IX. Nemzetközi Hungarológiai Kongresszus Szervezőbizottságának névsorát: Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, Kéri Szabolcs, a Tokaj-Hegyalja Egyetem rektora, Andrea Seidler, a Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság elnöke, Monok István, a Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság társelnöke, Bene Sándor, a Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság főtitkára, Tasi Réka, a Kongresszus főtitkára, Komáromi Katalin, a Kongresszus titkára, Csapó Mónika, a Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság szervezőtitkára.
  • Elfogadta a IX. Nemzetközi Hungarológiai Kongresszusra érkezett új szimpóziumjavaslatokat: „Regionális és kulturális horizontok a magyar nyelv történetében”, „A külhoni magyarságkép formálódása és alakítási lehetőségei a közép-európai külföldi hungarológiai műhelyek szemszögéből”, „A bor a magyarságkép alakításában a filoxérajárványt megelőzően”, „Az önismeret forrásai és hátterei: a vallásosság helyzete és hatása a Kárpát-medencében az újkortól a szűk huszadik század végéig”.
  • Elfogadta a Felügyelőbizottság 2023. évi jelentését, a 2023. évi beszámolót és közhasznúsági mellékletet, a 2023. évi társelnöki beszámolót, valamint a 2024. évi költségvetést is.