A Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság soron következő VIII. Nemzetközi Hungarológiai Kongresszusa keretében megszervezi az Időértelmezések és kultúrák című nemzetközi doktorandusz szimpóziumot.

A konferencia helyszíne és időpontja: Pécs, 2016. augusztus 22-27.

A Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság által szervezett nemzetközi doktorandusz konferenciák hagyományosan nagy hangsúlyt fektetnek a fiatal kutatók közti tudományos és kulturális párbeszéd kialakítására, valamint a magyarságtudományok tárgyának és kutatási módszereinek folyamatos újragondolására és megújítására. A nyelvek, tudományszakok, különböző korszakok és kultúrák közötti dialógus folytatásának reményében várjuk a magyarságtudományok iránt érdeklődő, illetve ahhoz izgalmas módon kapcsolódni tudó hazai és külföldi doktorandusz hallgatók jelentkezését bármely tudományterületről a soron következő Időértelmezések és kultúrák című doktorandusz szimpóziumra. Szimpóziumunk az idő különféle megközelítéseinek a kérdését kapcsolja össze a kongresszus fő témáit adó tudomány- és kultúraköziség szempontjaival a magyarságtudományok vonatkozásában.

Jelentkezni max. 100 szavas rezümével lehet.

Előadás bejelentésének határideje és módja:

  • március 1.
  • a következő címen: a hungkong2016.hu oldalon az Előadás bejelentése hivatkozásra kattintva. Az előadás bejelentése során a „Választott témajavaslat” mezőben kérjük feltüntetni a Szimpózium nevét (Doktorandusz Szimpózium)! A „Rezümé max. 100 szó terjedelemben” részt kérjük üresen hagyni és a rezüméket a szimpózium külön emailcímére küldeni!

Rezümé leadásának határideje és módja:

  • március 15.
  • a következő címen: szarvasmelinda88@gmail.com

Az elfogadott témajavaslatok alapján megtartott előadásokból megírt tanulmányok nemzetközi, referált tanulmánykötetben jelennek majd meg a finnországi University of Jyväskylä által kiadott Spectrum Hungarologicum című kiadványsorozat darabjaként.

Kapcsolattartó: Szarvas Melinda (PhD hallgató, University of Jyväskylä), a szimpózium szervező bizottságának doktorandusz vezetője.
Elérhetőség: szarvasmelinda88@gmail.com