Megjelent a VII. Nemzetközi Hungarológiai Kongresszus doktorandusz-szimpóziumának kötete

Szeretettel értesítjük, hogy ÁTMENET ÉS KÜLÖNBÖZŐSÉG – Magyarságtudományok kelet-közép-európai kontextusban címmel megjelent a VII. Nemzetközi Hungarológiai Kongresszus doktorandusz-szimpóziumának kötete. A könyv kiadója a Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság. A kötet szerzői között a magyarországi és a határon túli magyar műhelyek kutatói mellett dél-koreai, észt, finn, litván, olasz és orosz kollégákat is üdvözölhetünk.

A könyv letölthető on-line változata itt érhető el, kérjük terjesszék a linket:
http://mek.oszk.hu/11300/11354/

A doktorandusz szimpózium megvalósításában nyújtott támogatásukért köszönet illeti a kongresszus szervezőbizottságának tagjait, mindenekelőtt Pozsony Ferencet, Szabó Árpád Töhötömöt és a Babeş-Bolyai Tudományegyetem munkatársait. A szimpózium előkészítése, lebonyolítása, majd pedig a konferenciakiadvány szerkesztése során biztosított támogatásukért köszönet illeti a Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság részéről Tuomo Lahdelmát, Monok Istvánt, Bene Sándort, Dobos Istvánt, Nyerges Juditot, Detre Ildikót és a Jyväskyläi Egyetem Magyarságtudományi Programjának gyakornokát Karizs Krisztinát és doktoranduszát Kiss Attila Gyulát.

A Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság soron következő doktorandusz szimpóziumát az ELTE-n rendezzük meg, előreláthatólag idén augusztusban. Szeretettel várjuk az érdeklődő diákokat! A részletek hamarosan olvashatók lesznek a Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság weboldalán, illetve levelezőlistáján.